Påskskägg

Tävling! Hur långt är ett påskskägg?

I år infaller påskdagen den 16 april. Men som du känner till så infaller påsken vid olika tidpunkter från år till år. Tidpunkten har med vårdagsjämningen att göra. Vårdagsjämningen, det vill säga den dag då dag och natt är lika långa, infaller alltid någon gång mellan den 19 och 21 mars.

Ytterligare en sak att hålla reda på för att räkna ut när påsken infaller är att påskdagen är första söndagen efter första den fullmåne som efter vårdagsjämningen. Påsken kan med andra ord infalla tidigast 22 mars.

Årets påskafton infaller 106 dagar in på året. Om vi tänker att du slutade raka dig på nyårsafton och ditt skägg växer 0,312 millimeter varje dag, innebär det att ditt skägg skulle vara 33,072 millimeter denna påskafton.

Påskrabatt till dig som är mest taggad

Till dig som taggar någon du tror har 33,072 millimeters skägg (du får även tagga dig själv) ger vi 20 % rabatt på hela sortimentet.

Använd rabattkoden ”paskskagg”

Tävling: när infaller påsken år 2018?

Nästa år, 2018 infaller påsken en lite speciell dag, kanske en rätt lämplig dag, skulle kanske humoristen kunna tänka. Med ovanstående information kan du kanske räkna ut vilken dag påsken infaller nästa år.

Klarar du att räkna ut både vilken dag påsken (påskdagen) infaller och hur långt ett påskskägg i så fall borde vara med ovanstående växthastighet har du inte bara äran att ha rätt, du finns även med i vår utlottning av ett påskägg med skäggboken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *