Varför ska du använda skäggolja?

Hur mycket skäggolja ska man använda?

Hur mycket skäggolja ska man använda? Skäggoljan, har ordet till trots en rätt så icke-oljig textur som gör att ansiktet och skägget sällan ser överdrivet oljigt och glansigt ut efter insmorning. Redan efter ett par minuter har huden och absorberat den näringsrika oljan. Detta kan få oss att tänka att man behöver använda mer än vad som egentligen är nödvändigt.

Men det finns ingen regel för hur mycket skäggolja du ska använda. Det handlar egentligen mest om att hitta den optimala användningen för sin egen del. Men som riktmärke handlar det om några droppar en gång om dagen. Naturligtvis beroende på hur ditt skägg ser ut, dess längd och täthet:

Hur mycket skäggolja ska du använda? – Skäggets längd och typ får avgöra:

  • Har du någon dags stubb så räcker det med att massera någon enstaka droppe.
  • När ditt skägg börjar nå två till tre centimeter kan du behöva två till fyra droppar.
  • Det medelstora skägget behöver sisodär en fyra till sex droppar skäggolja. Här är det viktigt att inte glömma bort att huden under skägget vill ha några av dessa magiska droppar inmasserade. Det är ju i huden som hårsäckarna sitter och där näring, antibakteriella och svamphämmande ämnena gör stor nytta.
  • Har du det stora skägget behöver du mer olja för att säkerställa att alla delar är belagda jämnt och att även huden får sin beskärda del av skäggoljan.

Skäggolja vid vädertyper och årstider:

Behovet av att använda skäggolja kan variera även under året, efter årstid och vädertyp. Under fuktiga perioder kan du vara lite mer sparsam med användningen medan i torra och kalla perioder kan du behöva fylla på med skäggolja vid något eller några tillfällen under dagen. Under varma perioder kan täta skägg skapa irritation i skäggbotten och få inslag av mjäll. Då kan oljor med svampdödande egenskaper vara att föredra.

Läs mer om skägg och skäggolja:

Varför ska man använda skäggolja?
Mår huden bra så mår skägget bra
Hur mycket skäggolja ska man använda?
Hur vill du dofta?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *