Varför ska du använda skäggolja?

Skäggolja – mår huden bra så mår skägget bra

Skäggolja – Mår huden bra så mår skägget bra. Skäggolja är en olja speciellt framtagen för att ditt skägg och skäggbotten ska må- växa bra, vara lättkammat och se snyggt ut.

Skäggoljan har  som uppgift att förse skäggbotten (huden under skägget) med näring och fettsyror. Den ska även återfukta skägg och hud efter tvätt och vid eventuella påfrestningar av väder, vind, stads- och arbetsmiljöer.  Det ska helt enkelt bidra till att upprätthålla ett friskt snyggt skägg som gärna doftar gott.

Skäggolja – mår huden bra så mår skägget bra

 • En bra skäggolja är komponerad av en mix av vegetabiliska oljor, en komposition eteriska oljor (naturliga doftämnen, med både fysiska och mentala effekter) och vitaminer, var och en av komponenterna har ett specifikt syfte och det har helheten också.
 • Skäggolja gör nytta även bortom själva skägget, det är återfuktande, förebygger svampinfektioner och flagning och minskar klåda i huden. Vissa oljor är även stimulerande för cellförnyelser. De flesta skäggoljor innehåller fettsyror, som vi annars inte får i oss tillräckligt av som tillkommer både hud, hårsäckar och många av kroppens övriga funktioner.
 • Skäggolja ger ett jämnare och friskare skägg genom att det ger näring åt den underliggande huden. En frisk skäggbotten är viktig för att få ett enhetligt och jämt skägg. Problem med skägget kan vara en symptom på hudproblem.
 • Hudproblem som till exempel torr hud, fjällning (som kan bero på eller akne kan resultera att hårsäckarna inte fungerar optimalt. I områden med hudproblem fungerar hårsäckarna sämre vilket ger motsvarande problem skäggväxten.

Bra skäggtips som fungerar och gör gott är:

 • Tänk så här om skäggolja – Mår huden bra så mår skägget bra.
 • Använd skäggolja som har de rätta och naturliga ingredienserna så mår huden och hårsäckarna bra. En bra naturlig olja arbetar i samklang med hudens, skäggbottens naturliga och nödvändiga bakterier. Onaturliga oljor och parfymer gör det omvända.
 • Massera in skäggoljan både i skägget och skäggbotten för bästa effekt. Skäggolja som ligger kvar i handflatorna kan du med fördel massera in i kinder och panna.
 • Det är inte alls dumt att se till att även dina övriga hår- och hudvårdsprodukter består av naturliga ingredienser. Produkter som schampo, tvål, duschkräm, hudkräm, deoderant används i många fall nästan varje dag och hamnar på och i huden och kan ställa till det både för huden och kroppen i övrigt.  Din hud på kroppen signalerar hur du mår.
 • Kom ihåg att god kost är en viktig komponent i hudvården och därmed skäggvården. Om vi var lika noga med kemikalier som vi är med kalorier och socker så skulle vi kunna må ännu bättre. Så koll på vilka kemikalier du tar in i kroppen och använder på huden är ett naturligt steg mot ett friskare gladare skägg.
 • Välj en skäggolja med en doft du trivs med. En god doft gör gott för humöret och hälsan. Att uppnå god hälsa och gott humör med dofter är en tusenårig konstart.
 • Vill du inte ha någon doft finns även doftfria produkter med samma positiva egenskaper som de doftande.
 • Ett snyggt helskägg kan ta ett år att uppnå. Ett glest skägg, rätt stylat, signalerar attityd så tveka inte.

Lycka till med skägget.

Läs mer om hud och skägg:

Varför ska du använda skäggolja?
Hur mycket skäggolja ska man använda?
Skäggolja en upptäcksresa i dofter (produkt)
Hur vill du dofta?
Tips på skäggoljor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *