Varför ska du använda skäggolja?

Varför ska du använda skäggolja?

Varför ska du använda skäggolja? Skäggolja har ökat i populäritet de senaste åren. Är det den ökande medvetenheten hos män att ta hand om sin hud och sin kropp som ligger bakom skäggoljans inträde i den dagliga egenvården.  Är det kanske skäggets återkomst och popularitet vi har att tacka för att denna medvetenhet?

Och är det rent av så att den skäggige mannen är pionjären i resan mot en sund och giftfri livsstil? – Kanske det, tiden lär utvisa om så är fallet. De allra flesta skäggoljorna är helt baserade på naturliga, närande, vårdande och väldoftande klassiska ingredienser. Och har du väl börjat använda naturliga skäggoljor är steget kanske inte långt till att även börja använda naturliga hårvårsprodukter, hudprodukter, parfymer, deoderanter, rakkrämer.

Det finns förmodligen lika många anledningar till att odla skägg som det finns skäggbärande män. De flesta skägg man möter på stan ser väldigt välvårdade ut. Några skägg ser lite vildare ut, andra mer tämjda men alla män lär lägga ner tid och pyssel med sina skägg. Skägg är personlighet och attityd, skägg är utseende och uppseende (-väckande). En naturlig skäggolja ger skägget och huden den där extra energin som behövs för att skägget ska må bra.

Varför ska du använda skäggolja? – Fem goda skäl

Det finns många bra anledningar att använda skäggolja:

  • Skäggoljan ger näring till skäggbotten och hårsäckarna och får skägget att växa bättre och jämnare. Mår huden bra så växer skägget bättre och jämnare. Områden på hud med problem drabbar även hårsäckarna. Skäggoljan kan vara en del av svaret på sådana problemområden.
  • Mindre kliande skäggbotten. När du odlar skägg kan talgkörtlarna i skäggbotten behöva lite tillskott av fukt och fett. Skäggoljan bidrar med både och samtidigt som den i många fall är antiseptisk och svamphämmande.
  • Skäggmjäll förekommer oavsett om du har torr eller fet skäggbotten. Det verkar inte finns någon 100-procentig förklaring på vad det är som orsakar mjäll. Mycket tyder på att kroppen reagerar på en sorts jästsvamp som finns överallt på huden genom att producera fler hudflagor än normalt. Många av skäggoljorna har svampbekämpande egenskaper och kan lindra skäggmjäll.
  • Lättare att kamma och sköta. Med skäggolja mår skägget bättre och ser snyggare ut. Skäggoljans vårdande egenskaper förebygger kluvna toppar och knutar och minskar behovet av trimmning och toppning.
  • Skäggoljans doft. Utbudet av skäggoljor är stort och fortsätter av växa. Du kan välja skäggolja både utifrån de vårdande och närande egenskaperna och även efter doft. Doftblandningarna finns i oändliga antal, från söta, fräscha, fräna till torra kryddiga rökiga, jordiga och träiga. Hur dofter komponeras och påverkar oss mentalt är en vetenskap i sig och är spännande att utforska. Men doften är förstås en viktig roll skäggoljan har.

Läs mer om skägg och skäggvård:

Hur vill du dofta?
Mår huden bra så mår skägget bra
Hur mycket skäggolja ska man använda?
Därför är tomten aldrig sjukskriven

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *